Η νέα κοσμική περίοδος

Μας λένε ότι ο μεγάλος ζωδιακός (που ο Πλάτων ονόμαζε «μεγάλο ενιαυτό», δηλαδή μεγάλο έτος, κατ’ αντιπαράθεση με το έτος της ανθρώπινης ζωής, κατά τη διάρκεια του οποίου ξετυλίγεται ο μικρός ζωδιακός) διαρκεί περίπου 26.000 έτη. Συνεπώς, καθένα από τα 12 ζώδια διαρκεί με τη σειρά του γύρω στα 2.150 έτη. Στην πραγματικότητα, κάθε ζώδιο είναι μια ολόκληρη εποχή, κατά την οποία αναπτύσσονται καινούργιες όψεις της ανθρώπινης συνείδησης σε όλο τον κόσμο, έτσι, μπορούμε να αποκαλέσουμε αυτές τις εποχές-ζώδια «κοσμικές περιόδους». Σε κάθε τέτοια περίοδο, οι εισερχόμενες στον πλανήτη μας ενέργειες είναι πολύ διαφορετικές και η κρούση τους στις συνειδήσεις φέρνει μεγάλες αλλαγές. Μετά την περίοδο των Ιχθύων, στην αρχή της οποίας ενανθρωπίστηκε ο Λόγος με σκοπό να θεωθεί ο άνθρωπος – καθώς δήλωσαν ομόφωνα οι Χριστιανοί Πατέρες -, η κοσμική περίοδος του Υδροχόου τοποθετεί στο κέντρο της συνείδησης την εμφάνιση του ανθρώπου που γνωρίζει και εκδηλώνει την ενότητά του με τον Λόγο, μαχόμενος μέσα από αυτήν για την αλλαγή του κόσμου. Tα εξής έχουν δοθεί απευθείας από τον Λόγο σχετικά με την περίοδο που τώρα διανύουμε, του μεταιχμίου ανάμεσα στις δύο κοσμικές περιόδους.

 

(…) είναι πάρα πολύ σημαντικό, για το στάδιο στο οποίο βρίσκεσαι εσύ και η Γη ολόκληρη, να μπορέσεις να πραγματοποιήσεις την ένωσή σου μαζί μου και να μην παραμείνεις μόνον στις ιδέες. Κι αυτό γιατί η δόνηση της Γης αλλάζει πλέον οριστικά!

Φθάνει στο τέλος της η περίοδος του μεταιχμίου ανάμεσα στις δύο κοσμικές περιόδους, των Ιχθύων και του Υδροχόου, η περίοδος των καρμικών εκκαθαρίσεων δηλαδή, και αρχίζει να ενεργοποιείται η κατάσταση της νέας κοσμικής περιόδου και η δόνηση που αυτή φέρει. Επομένως, η μαθητεία της Δευτέρας Παρουσίας, το Έργο της παρουσίας μου μέσα στον άνθρωπο, παίρνει δύναμη. Πάνω στη Γη ισχυροποιείται η δόνησή μου, όπως και μέσα σου, όπως και μέσα σε κάθε συνείδηση που παρέχει χώρο για την εκδήλωση του φωτός και της αγάπης. (…)

Η ισχυροποίηση της δόνησής μου είναι φυσικό να κινεί σειρά ανατροπών των υπαρχουσών καταστάσεων, που μπορεί να εμφανίζονται ως καταστάσεις οδύνης και δυσαρμονίας, αλλά ουσιαστικά ωθούν την υπόσταση σε μία νέα αξιολόγηση και ταξινόμηση των πραγμάτων που υπάρχουν στη ζωή της, στο νου και στην καρδιά της. Σε ευλογώ και διαμορφώνω μέσα σου τη δυνατότητα να αντιληφθείς τη νέα ταξινόμηση στην οποία ωθείσαι, για να προχωρήσεις στη λειτουργία της ζωής και της αγάπης, για να νιώσεις τη θεία πραγματικότητα της συνύπαρξης ανθρώπου και Θεού μέσα σου και να ζήσεις την εκδήλωσή της από εντός σου.

Η αποκάλυψή μου για τα χρόνια που έρχονται είναι η δική σου φανέρωση! Αυτό είναι το κεντρικό σημείο, γύρω από το οποίο περιστρέφονται όλα τα άλλα πάνω στον πλανήτη που ζεις. Το κεντρικό σημείο στο οποίο καλείσαι να δώσεις όλη σου την προσοχή, είναι η δική σου φανέρωση, η φανέρωση δηλαδή του ενωμένου μαζί μου Εαυτού σου. Του Ενός πραγματικού Εαυτού που έχεις ξεχάσει και τον οποίο καλείσαι να ξαναθυμηθείς, καθώς γι’ αυτή την ενθύμηση συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις.

Επαναλαμβάνω: το κεντρικό σημείο στο οποίο όλη η νομοτέλεια συγκεντρώνεται είναι η δική σου αφύπνιση! Όσο προσπαθείς να αντιμετωπίσεις τα όσα συμβαίνουν γύρω σου χωρίς να δίνεις προτεραιότητα στην αφύπνισή σου, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, διότι η αλλαγή δεν θα έρθει εκ των έξω αλλά εκ των έσω. Η αλλαγή είναι η ένωσή σου με Εμένα! Και αυτή, σε όσα περισσότερα μέρη του Ενός Εαυτού επισυμβαίνει, τόσο θα συντείνει στην πραγμάτωση της εξωτερικής αλλαγής και θα ανοίγει διόδους σε κάθε επίπεδο της πραγματικής ζωής σου και καθημερινότητας για να ρεύσουν νέες ιδέες και να εμφανισθούν νέα συστήματα διακίνησης των ιδεών.

– Απόσπασμα από το βιβλίο της Αναστασίας Παππά “Στη Φωταύγεια του Ανθρώπου…”, σελ. 163-164

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *