Η κοσμική περίοδος που έρχεται

 

 

Από το βιβλίο της Αναστασίας Παππά «Στη Φωταύγεια του Ανθρώπου…»

1.12.1999

Παρ’ ότι το κείμενο θα μάκραινε και ίσως κούραζε, επιλέξαμε εντούτοις να αφήσουμε όπως έχει στην αρχή την προσπάθεια της Αναστασίας να φέρει τον εαυτό της, ως άνθρωπος, στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να δεχθεί και να εκφράσει τις αποκαλύψεις του Λόγου ξεπερνώντας την εσωτερική της ταραχή.
 
Κι αυτό γιατί είναι εύκολο να παρανοήσει κανείς τη λειτουργία της εκπροσώπου της Μητρός νομίζοντας πως πρόκειται, απλώς, για μια εμπνεόμενη. Η αλήθεια όμως είναι ότι στέκεται στον προορισμό της μόνο μέσα από τη συνεχή, εις βάθος, επαναλαμβανόμενη σε κάθε στάδιο αυτοπαράδοσή της στον Θεό, και τον επίμονο αγώνα της να περπατάει τα βήματα της θέωσης. Η αλήθεια είναι ότι ολόκληρη η ύπαρξή της ζυμώνεται με το θείο και μετέχει συνειδητά μέσα από την αυξανόμενη ένωσή της σε αυτά που παρουσιάζει, καταθέτοντας ολοκληρωτικά κάθε φορά τον εαυτό της. 
 
Έτσι, η εισαγωγή αυτή αποτελεί μια ζωντανή εικόνα του τρόπου με τον οποίο είναι ανάγκη να πορεύεται ο μαθητής του Λόγου στην πνευματική του  πορεία.

~*~

Αναστασία: Ολοκληρωτική κατάθεση του εαυτού της

Αναδύω, Πάτερ, τον εαυτό μου ταυτόχρονα ως Μητέρα και ως Αναστασία, μέσα απ’ την ενότητα που αυτή η λειτουργία παρουσιάζει, πάλλουσα μέσα στην ελευθερία της ζωής. Ελευθερώνω την ουσία μου από οποιαδήποτε ρύθμιση έχω σε αυτήν κάνει ανάλογα με τους στόχους και τα δεδομένα, που η αντίληψή μου σε κάθε στάδιο συνελάμβανε.

(…) Διαλέγω, Πάτερ, τον δρόμο της θέωσής μου ως μία επιλογή νέα μέσα από τη σωρεία των επεγνωσμένων δυνατοτήτων τής μέχρι σήμερα διαδρομής μου. Απαρνούμαι τις τοποθετήσεις που έχουν την ανάγκη προκαθορισμένων κινήσεων, αυτές που βασίζονται στο παρελθόν για να προεικονίσουν κατά τις δικές του σταθερές το μέλλον. Διότι σε κάθε βήμα της πορείας μας διαμορφώνουμε εκ νέου την επιλογή μας. Την επιλογή της θέωσης, της αλήθειας, της ελευθερίας και της ζωής, την επιλογή εκείνη που με παρρησία οδεύει προς το άπειρο, μη δεσμευόμενη από αναστολές ή φόβους, από σταθερές ή δεδομένα.

Αφήνω τον εαυτό μου λευκή σελίδα ενώπιον της αλήθειας, διότι η αλήθεια εκδηλώνεται χωρίς να χρειάζεται να στηριχθεί στην προηγουμένη πείρα ή στην προηγουμένη ιστορία. Η αλήθεια περιέχει το παν και, επομένως, είναι η μόνη που μπορεί να δημιουργήσει τις απαραίτητες κινητοποιήσεις στον υλικό κόσμο, για να φανερωθούν χωρίς κανέναν περιορισμό η απειρότητα και η ελευθερία.

Παραδίδω, Πάτερ, τη μέχρι τώρα ιστορία μου. Παραδίδω τη μέχρι τώρα στάση μου, τη διαμορφωμένη έως σήμερα επίγνωσή μου. Παραδίδω κάθε τι το οποίο οικοδόμησα, το οποίο υπερασπίστηκα, το οποίο αγωνίστηκα ποικιλοτρόπως να διαχύσω στην ανθρώπινη συνείδηση. Απ’ το βάθος της ύπαρξής μου έλκω και τα τελευταία στοιχεία που ζητούν να παραμείνουν δικά μου, προσδιορίζοντας τον χώρο της ιδιαίτερης ατομικότητάς μου, χρωματίζοντας τον εαυτό μου όπως αυτά αντιλαμβάνονται. Τα στοιχεία που ζητούν να δώσουν χροιά στον τρόπο με τον οποίο εκδηλώνεται η Μητέρα, να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για την ίδια την έκφραση του Θεού, να της φορέσουν ενδύματα και λέξεις δικές τους.

Παραδίδω ολόκληρη την ιδεολογία στην οποία στηρίχτηκε η έκφρασή μου, ακόμα και αυτή που από εσένα απέρρευσε ως έμπνευση ζώσα, πάλλουσα και πύρινη. Παραδίδω κάθε τι που έκτισε την εικόνα μου ως εκδήλωση Μητρός πάνω στη Γη. Κάθε τι που βίωσα και διαπέρασε το σκήνωμά μου, την ψυχή και το είναι μου, κάθε τι που ποικιλοτρόπως με συνεπήρε και με συγκλόνισε, κάθε τι που διαμοιράστηκε στον άνθρωπο με την ανάσα και το άγγιγμά μου, με τον πόθο της ψυχής και τη φλόγα της καρδιάς μου, με κάθε ποιότητα πόνου ή αγωνίας, με κάθε αληθές, ειλικρινές και πηγαίο βίωμα που από μέσα μου ανάβλυζε.

Παραδίδω ό,τι πιο ειλικρινές, ό,τι πιο ολοκληρωμένο, ό,τι πιο τέλειο υπάρχει εντός μου. Παραδίδω αυτό που ο άνθρωπος αναγνώρισε κι αυτό που δεν αναγνώρισε. Παραδίδω όλες τις θείες ποιότητες της ζωής και της αγάπης, κάθε τι για το οποίο περιχαρής θα ήταν κάθε υπόσταση πάνω στη Γη αν το εκδήλωνε.

Παραδίδω τα πάντα, Πάτερ, και εκκενώνω τον χώρο του νου, της καρδιάς και της συνείδησής μου, τον χώρο της προσωπικότητάς μου, για ν’ αναδυθεί η αληθινή ουσία του ανέσπερου φωτός. Για να φανερωθεί αυτό που δεν περιγράφεται, για να λειτουργήσει αυτό που γεννάται και αενάως γεννάει: ο ζων και λειτουργών Λόγος, ο μη συλλαμβανόμενος με την ανθρώπινη διάνοια, μα ούτε και με τον φωτισμένο νου.

Παραδίδω σ’ εσένα ακόμα και την κίνηση παράδοσης την οποία τελώ με την προσευχή μου, ώστε να μην περιορίσει την απελευθέρωσή μου από οποιονδήποτε τρόπο εκδήλωσης και έκφρασης και να μην εγκλωβίσει το γεννώμενο εντός μου σε οποιαδήποτε επιλογή προερχόμενη από το παρελθόν μου, από την προεικόνιση της περαιτέρω πορείας μου ή από τη δομή των γνώσεων που μέσα μου υπάρχουν και από την κίνησή τους.

Επιλέγω, Πάτερ, τον Έναν Εαυτό, για να διαχύσει η αγάπη του την ελευθερία στο άπειρο σύμπαν του Ανθρώπου. Από εσένα καθοδηγούμενη, διακινώ τη λειτουργία του Ενός Εαυτού ως λειτουργία ζωής και αγάπης μέσα σε κάθε υπόσταση που εντός της περιέχομαι, όπως οδηγηθεί στην αναγέννηση του απείρου και ελευθερωθεί.

Ζητώ ταπεινά το έλεός σου και την αγάπη σου αρωγό και βοηθό στην υπόστασή μου, για ν’ αντεπεξέλθει σ’ αυτό που δεν γνωρίζει. Για να μη σταματήσει, να μην αδρανήσει, να μη φοβηθεί, να μην παραμείνει σε καμιά κατάσταση όσο υψηλή και αν είναι, αλλά να έχει τη δύναμη να μετακινείται από τη γαλήνη και τις δάφνες της όποιας εξέλιξης για να ξαναβρίσκει τη νέα αφετηρία, μέχρι να φθάσει στο άπειρο, στο αέναο, στο συνεχές, εκεί όπου όλα θα είναι αγάπη και ελευθερία.

Διαχέω την ευχαριστία μου προς κάθε υπόσταση που με βοήθησε, όπως λάβει εντός της πολλαπλάσια την παροχή της ζωής, τη βοήθεια, την ενίσχυση, όποια και αν ήταν η συνδρομή της: υλική ή πνευματική, μια κουβέντα, ένα χάδι, μια διευκόλυνση. Διαχέω την ευλογία μου και προς κάθε υπόσταση που με οποιονδήποτε τρόπο δημιούργησε μέσα μου πόνο ή θλίψη, και αποστέλλω προς αυτή δύναμη και ζωή, για να δονηθεί στην ελευθερία και την ενότητα, για να εκλεπτυνθεί και να αναχθεί.

Συλλέγω τα στοιχεία της εκπαιδευτικής διαδρομής μου, όπως μέχρι σήμερα αυτή διαμορφώθηκε· αποκαθαίρω αυτά και κλείνω τον κύκλο της ολοκληρωμένα και σταθερά, για να υπάρχει το αποτύπωμά του ως διάχυση παλμών αρμονίας μέσα στο σύμπαν και να στέκει αρωγός σε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη που σ’ αυτόν τον κύκλο πορεύεται ή επιθυμεί να πορευτεί.

Ελευθερώνομαι ως ύπαρξη, για να χωράω κάθε πιθανή εξέλιξη της πορείας μου προς το φως. Για να είμαι ανοιχτή, ώστε να μπορώ να αναγνωρίζω μέσα από οποιοδήποτε σχήμα ή θεώρηση του ανθρώπου για το Είναι ή για το Ένα την ενότητα που ευαγγελίζεται, την αλήθεια που περιέχει, έτσι ώστε να μην απωθήσω τίποτα επειδή θα μου φαίνεται περίεργο, αλλά να λάβω το μήνυμα της αλήθειας του Λόγου, αν κι εφόσον το περιέχει, και να συνεργαστώ μαζί της [σ.σ.: με την αλήθεια αυτή], για την επικράτησή της επί της Γης.

Εμβαπτίζω σ’ εσένα, Απέραντε, κάθε τι που ανέφερα, ώστε η δόνηση κι η ποιότητα της έκφρασής μου να διαχυθεί μέσα από τη βουλή του ελέους σου, ως ζωή και ενίσχυση στον άνθρωπο της Γης και στον άνθρωπο των πνευματικών πεδίων, και να του δώσει παλμούς πληρότητας κι ελευθερίας.

Καταθέτω σ’ εσένα, άνθρωπε, με αγάπη και ενότητα, ως εκδήλωση της λειτουργούσας ύπαρξής μου, αυτά που παρουσιάζω, εκθέτοντας με διαφάνεια τον εαυτό μου μπροστά στα μάτια σου, καταβάλλουσα κάθε προσπάθεια να είμαι ενώπιόν σου όπως πράγματι είμαι εντός μου. Καταβάλλουσα κάθε προσπάθεια να αντλήσω από τις διαδικασίες του είναι μου την πιο ακέραιη ειλικρίνεια, την πιο ακέραιη αλήθεια, και να τη θέσω στην υπηρεσία της πλήρους αλήθειας και ελευθερίας. Αυτά καταθέτω ως καταστάλαγμα επίγνωσης, για τα βήματα και τα στάδια εξέλιξης, για τις αφετηρίες και τα τέρματα, που διαδέχονται το ένα το άλλο.

Τελώ στα βάθη του είναι μου την εκκένωση του εαυτού μου, όπως ελευθερώσω τη δύναμη της αληθείας και διαχύσω αυτήν εντός του ανθρώπου χωρίς φόβο, χωρίς πάθος, χωρίς εμμονές ή προκαταλήψεις, ως στοιχείο απαραίτητο για την έκφραση Θεού: του Θεού του Ενός, του απείρου Εγώ Ειμί.

Διατελώ εν ειρήνη, μα και εν ταραχή… Διατρέχομαι από τα κύματα της άγνοιας και της γνώσης. Επεξεργάζομαι πάντα ταύτα, όπως εκ πάντων καθαρθώ, χορηγούσα στην ύπαρξή μου τη δύναμη να τα απαρνηθεί ουχί διά της απορρίψεως, αλλά διά της επιγνώσεως μιας νέας διαστάσεως: διά της αναδύσεώς μου σε μια άλλη πραγματικότητα, όπου η ζωή αναπτύσσεται και κινείται με άλλους παλμούς, όπου η ελευθερία πάλλει με άλλες μελωδίες και η αγάπη εκρήγνυται με άλλες εντάσεις.

Βρίσκομαι στην αρχή της γέννησής μου, μιας γέννησης που δεν προκαθορίζω και δεν ονομάζω. Μιας γέννησης που υποπτεύομαι ότι αφορά τον Άνθρωπο και τον Θεό, με τρόπους που μέχρι σήμερα ουδέποτε διανοήθηκε η ανθρώπινη φύση και ουδέποτε εκδήλωσε η θεϊκή έμπνευση. Μιας γέννησης που αφορά τον άνθρωπο και τελείται σε όλα τα επίπεδα εκείνης της ανθρώπινης ύπαρξης που βιώνει τον εαυτό της ως Ένα με τον Λόγο, που αγωνίζεται να ζήσει ως Λόγος και όχι να προκαθορίσει τους τρόπους που χαρακτηρίζουν την εκδήλωση του Λόγου!

Διαχέω την αγάπη μου προς όλα τα τμήματα του Ανθρώπου και προς εσάς, αγαπημένες και αγαπημένοι, συνοδοιπόροι και συμμαθητές στην πορεία της θέωσης. Ζητώ οι παλμοί σας να προετοιμαστούν για να δεχθούν το ανείπωτο. Για να συνεργαστούν με το ανεκδήλωτο και να έλξουν για όλο τον Άνθρωπο αυτό που δεν μπορούν να ονομάσουν, αυτό που δεν μπορούν να χαρακτηρίσουν: τη ζωή, την αλήθεια, την ελευθερία, τον Λόγο, χωρίς δοσμένες εικόνες και πεπερασμένες αντιλήψεις, όσο εκλεπτυσμένες κι αν είναι αυτές.

Ιδού εγώ, Πάτερ, Άνθρωπος και Θεός σε ζύμωση, Άνθρωπος και Θεός σε ενότητα, θύομαι για την αλήθεια και την αγάπη, υπηρετώντας αυτήν πριν ακόμα την εκφράσω ως είναι στην απολυτότητά της. Δίνοντας την ώθηση στην ανθρώπινη υπόσταση να την αναζητά, να την ποθεί, να τη βιώνει με όλο της το είναι, ατέρμονα και ατελεύτητα.

Ο Λόγος εκδηλώνεται μέσα από την ταύτισή του με την Αναστασία και απευθύνεται στον άνθρωπο

Υπάρχω! Υπάρχω εντός σου, αυτή η Ύπαρξη όμως είναι ανεξιχνίαστη με τις δυνατότητες που μέχρι σήμερα έχεις. Θα αλλάξω τις σχέσεις που έχεις με τα πράγματα, ξεκινώντας από τη σχέση που έχεις με τον εαυτό σου. Θα αλλάξω τις σχέσεις του ανθρώπου με τη συνείδησή του, με το νου, την καρδιά, τα κέντρα και τα σώματά του. Μέσα από την ενεργοποίηση του ίδιου σου του εγκεφάλου και την πυροδότηση της θείας ουσίας σου σε ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που μέχρι σήμερα εκδηλώνεται, θα αναδιαμορφωθούν όλες οι σχέσεις σου με την πραγματικότητα, με τον περιβάλλοντα χώρο, με την ύλη και την ενέργεια. Θα αναδιαμορφωθεί η αντίληψη περί του τι είναι πραγματικό, τι είναι υπαρκτό και τι όχι. Και αυτό δεν είναι κάτι που αφορά το πολύ μακρινό μέλλον, είναι ήδη εδώ.

Η αλλαγή της δόνησης πάνω στη Γη δημιουργεί κυματισμούς, εισρέει στα μαγνητικά πεδία, διαποτίζει την υπάρχουσα υλική πραγματικότητα και τους νόμους που διέπουν το φυσικό περιβάλλον. Αυτή η δόνηση ήδη αγγίζει το εσωτερικό περιβάλλον σου, επικεντρωμένη στα εγκεφαλικά κύτταρα και στη θεία ουσία σου ταυτόχρονα, δημιουργώντας τις νέες καταστάσεις, τις νέες δυνατότητες, το νέο εύρος. Δημιουργώντας μέσα στα ανθρώπινα σκηνώματα τη νέα ιδιοσυστασία της ύλης, διά της οποίας θα δύνανται να εκδηλώνονται διαφορετικές καταστάσεις όχι μόνον από λίγους εκλεκτούς, αλλά από καθέναν που θα συντονίζεται με τη νέα δονητική ποιότητα.

Όταν ολοκληρωθεί η διαπότιση του πλανήτη, η νέα δόνηση θα λειτουργεί ως ένας αγωγός ταχύτητας για την επίτευξη πραγμάτων που μέχρι σήμερα θεωρούνταν αδύνατα για την ανθρώπινη προσέγγιση. Αυτή η ταχύτητα, πολλαπλασιαζόμενη με την εσωτερική επιτάχυνση στα ένδον της ανθρώπινης υπόστασης, δύναται να επιφέρει μεταλλαγές στην υλική σύσταση των σκηνωμάτων και να οδηγήσει τον άνθρωπο στην ελευθερία εκείνη την οποία αγωνίζεται διά των ιδεών να προσεγγίσει.

Η αλήθεια μου θα φανερωθεί μέσα από συγκρουόμενες εκφάνσεις του αναληθούς. Θα δώσω το δικαίωμα στην ανθρώπινη επιλογή να εξαντλήσει την ποικιλία των δυνατοτήτων της, και μέσα από αυτή τη διαδικασία θα παρουσιάσω το ανεξάντλητο.

Η αλήθεια, ως πληρότης, δεν αγωνιά εντασσόμενη στον χρόνο της εκδήλωσης. Η αλήθεια, ως πληρότης, λειτουργεί και αναμένει και υπάρχει και αναφαίνεται. Ως εκ τούτου, οι αληθινοί αναζητητές θα κινηθούν μέσα από αυτή τη συνείδηση και δεν θα πέσουν στην παγίδα των τριβών, που δύνανται να φθείρουν το ενεργειακό δυναμικό το απαραίτητο για τον συντονισμό με τη νέα δονητική κατάσταση της Γης και του ανθρώπου.

Η αλήθεια θα εκδηλωθεί, διότι πλέον δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα, δεν υπάρχει άλλη επιλογή ώστε ν’ ανατρέψει την εκδήλωσή της. Ο άνθρωπος, μέσα στα πλαίσια της ανακυκλούμενης ύπαρξής του, εκδήλωσε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς των ανατρεπτικών της αληθείας και συγκρουόμενων μετ’ αυτής επιλογών. Πρόκειται στο τελευταίο αυτό στάδιο να παρουσιάσει σε συμπύκνωση την ποικιλία των επιλογών που στις διαδρομές του εκδήλωσε και να καταλήξει εντέλει στο αναπόφευκτο, αυτό που δεν φαντάζεται, αυτό που δεν διανοήθηκε να σχηματοποιήσει, αυτό που θα έρθει ως αποτέλεσμα των κινήσεών του.

Κι αυτή η έκβαση αποτελεί τη σοφία του θείου σχεδίου. Αποτελεί την παγγνωσία του Θεού, η οποία λειτουργεί στο πανταχού αλλά και εντός του ανθρώπου και, ως εκ τούτου, συλλειτουργεί εκ των έσω και εκ των έξω τείνοντας στο ίδιο αποτέλεσμα. Το οποίο μπορεί να μη διακρίνει ο μετέχων στην εκπαιδευτική διαδικασία άνθρωπος, είναι όμως αυτός που το κτίζει και το εμφανίζει μέσα από την πολυπλοκότητα των συνθέσεων τις οποίες μέχρι σήμερα υπηρέτησε.

Παρουσιάζω διδασκαλίες και φανερώνω συνθέσεις ιδεών. Πρόκειται να δώσω στον άνθρωπο ποικιλίες εκφράσεων και δονήσεων, που ήδη υπάρχουν εντός του, διότι κάθε τι που ο άνθρωπος εξ εμού λαμβάνει μέσα του είναι, αφού μέσα του υπάρχω Εγώ: ο Ένας Εαυτός, η Ζωή, η αυθύπαρκτη δύναμη η αενάως γεννώσα τον Εαυτό της, ο Λόγος, η άναρχη Αρχή του Παντός και το ατελεύτητο τέλος.

Θα δημιουργήσω τέτοιες συνθέσεις ιδεών που από μόνες τους θα έλξουν την αναγκαιότητα μιας νέας απλότητας, η οποία θα εκπηγάσει από την πιο βαθιά αλήθεια της ανθρώπινης ύπαρξης, που Είμαι Εγώ. Ο άνθρωπος θα απομυθοποιήσει την περιπλοκή του εαυτού του και θα εισχωρήσει στην απλότητά του. Θα απομυθοποιήσει το ιδεώδες, για να το εκδηλώσει· θα απομυθοποιήσει το άπειρο, για να καταστεί αυτός άπειρος. Αυτός ο Άνθρωπος –που είσαι εσύ!– θα εκδηλώσει τον Εαυτό του, ήτοι Εμέ: το Ένα, το ουδέτερο, το απέραντο, το δυνάμενο να εκδηλώνεται ως θέση και ως άρνηση, ως άρρεν και ως θήλυ, χωρίς να χάνει την ουδετερότητά του.

Η γυναίκα και ο άνδρας θα βιώσουν τα εναλλασσόμενα ρεύματα της θείας ζωής που διατρέχουν τις υποστάσεις τους. Θα συνειδητοποιήσουν την εναλλαγή των ρόλων, στην οποία εγκλωβίζονται αγωνιζόμενοι να αναγνωρίσουν την ταυτότητά τους. Και απαρνούμενοι την όποια ταυτότητα σχεδίασαν μέσα από διανοητικές συλλήψεις, θα βιώσουν την πραγματική τους ταυτότητα: την ταύτισή τους με τον Έναν Λόγο.

Αυτό επαγγέλλεται η νέα κοσμική περίοδος, αυτό δηλώνει το Έργο της Δευτέρας Παρουσίας μου, αυτό εμπεριέχεται στη δόνηση που διαποτίζει τη Γη! Όμως όλα τούτα τελούνται καταρχάς μέσα στην υλική δομή των πρωτοπόρων, μέσα στις διεργασίες του εγκεφάλου εκείνων που επιλέγουν το άγνωστο, εκείνων που κυνηγούν το άπειρο.

Εκείνων που ποθούν –πέρα από κάθε όριο ή περιορισμό, πέρα από κάθε όφελος ή απαίτηση, πέρα από κάθε καθιερωμένο– την ελευθερία και την αλήθεια, χωρίς να τη χρωματίζουν με την οποιαδήποτε ιδέα, με το οποιοδήποτε όνειρο ή όραμα.

Οραματιστές άνευ οραμάτων θα πορευτούν στην πορεία της θεανθρώπινης επαναστάσεως! Οραματιστές άνευ οραμάτων, που συνεχώς θα ρέουν με το όραμα της απειρότητας και οι καταστάσεις μέσα τους θα διαδέχονται η μία την άλλη, κρατώντας δυνατό και ακμαίο το βίωμα της ζωής. Αγωνιστές άνευ λαβάρων θα πορευθούν στη θεανθρώπινη επανάσταση, εκεί όπου η συμπόρευση του ανθρώπινου και του θεϊκού θα εξισορροπήσει τις αιτίες και τα αποτελέσματα και θα γεννήσει την Ολότητα. Υποστάσεις πνέουσες με τον άνεμο της ελευθερίας, ρέουσες με το χείμαρρο του πυρός του Πνεύματος του Αγίου, δυνάμενες να καταστούν μοριακές ή παμμέγιστες και πάντα να περιέχουν το Όλο.

Αυτές είναι οι πορευόμενες έμπροσθεν της αναγεννήσεως του Όλου! Αυτές είναι οι προσφέρουσες τον εαυτό τους εν πλήρη συνειδήσει, διαχέουσες ουχί τον θρήνον, αλλά την αγαλλίασιν του Όλου μέσα σε κάθε παλμό του ανθρώπου.

Θ’ αναμορφώσω τη Γη, θ’ αναμορφώσω τα κράτη, θ’ αναμορφώσω τους λαούς, και μέσα από την οδύνη θα παρουσιάσω την αίσθηση της αλήθειας, την πληρότητα της ελευθερίας. Μέσα απ’ τις ποιότητες του θρήνου, θα υφάνω τη μελωδία της θείας αγαλλιάσεως και θα καταστήσω συμμέτοχο σε αυτή κάθε ανθρώπινο τμήμα, καλούμενο να επιστρέψει στο Όλο. Θα ανατρέψω τη διαδρομή του ανθρώπου που εμμένει στην επανάληψη της ιστορίας και θα παρέμβω στη νέα διαδρομή του ανθρωπίνου γένους!

Και όλα όσα ως μέλλοντα παρουσιάζω, παρόντα είναι, λειτουργούντα εντός του ανθρώπου εκεί όπου ο χρόνος δεν υφίσταται. Ταυτόχρονα, δε, λειτουργούν στα επίπεδα της χρονικής διάστασης, δημιουργώντας αγωγούς σύνδεσης και ταύτισης ανάμεσα σε αυτό που καλείται παρόν, παρελθόν και μέλλον. Δημιουργώντας μια νέα ενότητα στην ύπαρξη του ανθρώπου και μια νέα δυνατότητα να κινείται ταυτόχρονα στο πανταχού, όπου η αληθινή του ύπαρξη δικαιούται να πάλλει.

Θα μιλήσω σ’ εσένα για την ιστορία σου. Θα ξετυλίξω το παραμύθι του εαυτού σου, που μέσα στους αιώνες της ανακύκλησης σου έδινε τη δύναμη να συνεχίζεις, και θα ανατρέψω αυτό που παραμύθι θεωρείς και αυτό που ως πραγματικότητα αντιλαμβάνεσαι, φανερώνοντας νέες ιεραρχήσεις και δείχνοντάς σου ότι αυτό το παραμύθι είσαι εσύ.

Συντονίζω τους πλανήτες, τους Γαλαξίες και τα σύμπαντα στη δόνηση της εκδήλωσής σου ως Ανθρώπου Θεού – και τα πάντα συνηγορούν και συμπράττουν σε αυτή την εκδήλωση…

Αυτή είναι η κοσμική περίοδος που έρχεται! Αυτή είναι η χιλιετία που ξεκινά! Αυτή είναι η ταυτότητα που χαρακτηρίζει εσένα, τη Γη και τα σύμπαντα, με αρμονία και συνοχή, μέχρις ότου η ολοκληρωμένη εκδήλωσή σου μέσα από τη μοναδική σου αλήθεια οδηγήσει στην απάλειψη της αναγκαιότητας του χρόνου και του χώρου και σε ελευθερώσει ολοκληρωτικά από τη δέσμευση που επέλεξες για να μάθεις αυτά που, ενώ υπήρχαν εντός σου, δεν καταλάβαινες και δεν συνειδητοποιούσες.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *